IN GESPREK MET, editie 11

Hoog boven onze hoofden versmelt het groen van de boomtoppen met de blauwe hemel. En het is stil, adembenemend stil. 

IN GESPREK MET, editie 10

Het zijn de woorden van de jonge keramist Romy Smeets over ‘Zachtmoed’, haar afstudeerproject. ‘Ik vind meer betekenis in beelden dan in woorden. Niet iedereen ervaart dat op dezelfde manier.

MODE, editie 10

Midden in de multiculturele Amsterdamse wijk Bos en Lommer ligt het eerste duurzame en sociale textielproductieatelier van WestEuropa: het BORO*ATELIER.

ARCHITECTUUR, editie 10

Met gemengde gevoelens loop ik de laatste meters van het bospad af. Hoe dichter het eindpunt in zicht komt, hoe sterker de gevoelens naar boven komen.

VOEDING, editie 9

Afgelopen zomer zaaide ik voor het eerst boerenkool. Piepkleine, voor het oog nauwelijks zichtbare, zaden verdwenen in de polderklei. Het enige dat ze nodig hadden was de grond, water en licht.

MODE, editie 9

 ‘Als je mijn verhaal kent, weet je dat mode de rode draad in mijn leven is.’ Tijdens ons gesprek frummelt Leonie Vlaar liefdevol aan een speld.

COLUMN, editie 9

In Vlaanderen hebben ze mooie woorden voor fijne dingen. Een beetje van hier naar daar zwerven, zonder een vooraf bepaald doel, heet daar tsjolen. De entree van een huis wordt de inkom genoemd.

 

ARCHITECTUUR, editie 8

Op een zonnige dag ga ik met hooggespannen verwachting op weg naar een bijzonder project. Wanneer mijn navigatie aangeeft dat ik mijn bestemming heb bereikt, kijk ik enigszins teleurgesteld om me heen.

IN GESPREK MET, editie 8

Wat krijg je als je een boer en een kok bij elkaar zet? In het geval van Hessel Jan Sinnige en Sander Wijnstra: ZUCO, een moderne zuivelcoöperatie met een nostalgisch randje. 

ARTIKEL, editie 7

De Vlaamse filosoof Peter Venmans voegt nog een vorm van liefde toe aan wat we kunnen voelen: De Amor mundi – liefde voor de wereld als geheel. Te omschrijven als een gevoel van heelheid met de wereld.