PODCAST

De LFK-podcast vindt haar oorsprong in de mooie gesprekken die vaak binnen onze redactie ontstaan. Omdat deze gesprekken voor ons zo waardevol zijn, delen we ze graag ook met jou. 

Het doorpraten over levensthema’s en hoe wij hiervan genieten, bracht ons op een idee. Zo werd de LFK-podcast geboren. In iedere aflevering gaan wij in gesprek over een artikel uit de laatstverschenen editie, wat het voor ons betekent en hoe wij onszelf hierin herkennen.

Via onze podcast willen we jou op een andere manier laten kennismaken met ons magazine.

Volg ons ook via Spotify


#3 Vergankelijkheid – alles verandert voortdurend

In deze derde aflevering over onze 11e editie met als thema tijd richten we ons op het werk van kunstenaar Esther Hoogendijk. Wat als een kunstwerk stuk mag gaan? Het is de vraag waarmee Esther zich bezighoudt. Tijd en toeval spelen een belangrijke rol in de uiteenlopende objecten die zij maakt.

Onze teamleden Yfke Metz en Helma de Hollander gaan in gesprek met elkaar over een van de vergankelijke werken van deze kunstenaar, en over de eindigheid van het leven zelf. Het is immers een gegeven dat ook onze tijd er op een dag opzit.


#2 Ertussenin – de betekenis van de tussentijd

In deze aflevering gaan we in gesprek over een slow product uit onze 11e editie. We schijnen licht op de bundel ‘Ertussenin’, waarin Moniek Wolters gedichten schrijft over ‘de tussentijd’ Over de pauzes, die momenten van bezinning tussen verleden en toekomst.

Met elkaar praten we door over de betekenis van de tussentijd in ons eigen leven en hoe deze perioden volgens ons een belangrijke functie hebben.


#1 De oorsprong van de letters LFK

In het voorjaar van 2020 besloten we om de naam van ons magazine te veranderen. We praten door over dit besluit en hoe Yfke Metz hiertoe kwam.

In het gesprek wordt duidelijk hoe onze naamsverandering verweven is met de groei van ons magazine en de persoonlijke ontwikkeling van Yfke en waarom deze daardoor niet uit kon blijven.


#0 Het ontstaan van onze podcast

Elke dinsdag voeren onze teamleden Yfke Metz en Helma de Hollander telefonisch overleg. In deze gesprekken wordt de voortgang van de komende editie doorgenomen. Maar ook bespreken zij samen het leven, wat zij meemaken en wat hen raakt of inspireert. 

Het doorpraten over levensthema’s en hoe zij hiervan genieten, brachten hen op een idee.