OVER ONS

Rust, Eenvoud en Natuur zijn onze pijlers. LFK magazine verschijnt vier keer per jaar, op de eerste dag van elk nieuw seizoen. Onze items over natuur, voeding, interieur, mode, kunst en architectuur nodigen uit om anders te kijken. Achtergrondartikelen en columns geven diepgang, herkenning en soms ook een knipoog naar het leven. 

We voelen ons onderdeel van de natuur en kiezen voor eenvoud, voor het leven zoals het is. LFK magazine vertelt authentieke verhalen en maakt pure beelden met gebruik van natuurlijk licht. We laten zien wat het betekent om te wonen en werken in ons prachtige land, om te zijn in de Nederlandse natuur. En daarom blijven we dicht bij huis. 

LFK magazine is onafhankelijk. We publiceren zonder tussenkomst van een uitgever en vrij van advertenties. We maken een magazine om te bewaren en steeds opnieuw in te kijken. Een magazine dat aanvoelt als een boek, waar je je stilaan in verliest en even alles om je heen vergeet. 

Bij LFK magazine vind je rust.

 

ONZE BEWEEGREDEN

LFK magazine wordt opgebouwd door fotografen, vormgevers en schrijvers die belangeloos hun kennis en tijd investeren. Met passie voor het vak en een behoefte aan authentieke verhalen en eerlijke beelden, vragen wij ons af hoe we van betekenis kunnen zijn in het leven van mensen. Welke voetafdruk willen we achterlaten in deze wereld?

Als makers willen wij de schoonheid van het alledaagse laten zien. We maken waar we blij van worden, met als doel mensen te raken en inspireren. Ons magazine is vrij van advertenties en we publiceren zonder tussenkomst van een uitgever. Wij kiezen voor vrijheid en doen hierin geen concessies.

Lezers, verkooppunten en professionals – steeds meer mensen weten ons te vinden. Met elkaar zorgen we voor de groei van LFK magazine. Zodat onze verhalen zich nog verder verspreiden en we ook voor jou van betekenis kunnen zijn.

Want wij zijn net als jij. Mens.

 

DUURZAAMHEID

We produceren zo duurzaam mogelijk en werken daarin samen met drukkerij Zalsman te Zwolle. Niet alleen omdat zij het productieproces zo schoon mogelijk laten verlopen, maar ook omdat zij aandacht schenken aan duurzame inzetbaarheid van hun personeel en een hart hebben voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

We willen in de toekomst nog duurzamer produceren, maar we hebben daar eenvoudigweg de financiële middelen nog niet voor. Zo heeft onze papiersoort wel een FSC-label, maar is het nog niet van 100% gerecycled materiaal. Door de tijd heen hebben we geleerd en geaccepteerd dat we ook deze weg stap voor stap mogen afleggen. 

En al produceren we nog niet volledig duurzaam, wel planten we bij de publicatie van elke nieuwe editie vijf bomen. Dit doen we in samenwerking met Stichting Trees for All

Alle beetjes helpen immers. 

 

 

ONSTAAN

LFK magazine is in 2015 opgericht door Yfke Metz. Een creatieve ondernemer met liefde voor fotografie, beeldende kunst en woorden. Uit schaamte voor haar uiterlijk, vanwege een huidaandoening, hield zij zichzelf jarenlang verborgen. Het deed haar pijn om steeds te worden geconfronteerd met het ideaalbeeld dat ze voorbij zag komen op televisie en in de bladen. Door op de duur haar uiterlijk te accepteren en in te zien dat ze goed is zoals ze is, overwon zij haar schaamte. Het was het begin van LFK. 

‘Nog helder kan ik me voor de geest halen wanneer mijn verlangen naar openhartige, menselijke verhalen en mooie, eerlijke beelden is ontstaan. Ik zat in de wachtkamer van de poli Dermatologie, in het ziekenhuis waar ik werd behandeld voor mijn beschadigde huid. Weggedoken in mijn jas en een sjaal om mijn hoofd gewikkeld, bladerde ik door een glossy. Met het omslaan van elke volgende bladzijde voelde ik me lelijker en dook ik dieper in mijn jas weg. 

Voordat ik ziek werd, las ik dit soort magazines alsof ze de norm waren. Maar op dat moment in die wachtkamer, was het confronterend en pijnlijk. Ik was in die periode aan het overleven, met een lijf dat vierentwintig uur per dag jeukte en een grote schaamte voor mijn uiterlijk. Wat mijn ogen zagen leek niet op mijn wereld. Op geen enkele manier herkende ik mezelf. Op die dag werd het zaadje geplant voor LFK.

Na een lange weg van herstel – waarop ik koos voor rust, eenvoud en natuur – groeide mijn wens om een ander geluid te laten horen. Ik bedacht me dat als ik zo’n behoefte had aan authentieke verhalen, er vast meer mensen zouden zijn met diezelfde behoefte. Ik besloot om aan mijn verlangen een stem te geven. 

Met LFK hoop ik aan te reiken en te inspireren, door middel van mooie beelden en verhalen waarin mensen zich kunnen herkennen. Het is niet mijn bedoeling om me af te zetten, slechts om het anders te doen. Het doet me goed wanneer ik terugkrijg: “bij het lezen voelde ik me direct thuis”, of: “ik krijg hoop door wat ik lees”. Op die momenten besef ik, dat ik niet voor niets door een diep dal ben gegaan. Het heeft me gebracht bij wat ik nu doe, als maker van een magazine met een heel eigen kleur en een uniek stemgeluid.’ 

Yfke Metz