OVER ONS

LFK magazine is een Nederlands magazine met een boekgevoel. Rust, Eenvoud en Natuur zijn onze pijlers. We richten ons op het wonen en werken in Nederland en het zijn in onze mooie natuur.

LFK heeft een unieke bladformule met een mix van leefstijl, kunst en verdiepende verhalen. In plaats van de laatste trends, volgen we de natuur en haar wisselende seizoenen. Bij elke editie werken we rondom een thema.

Ons magazine verschijnt vier keer per jaar en is vrij van advertenties. We zijn onafhankelijk en publiceren zonder tussenkomst van een uitgever. Hiermee creëren we onze vrijheid.

ONZE BEWEEGREDEN

Verbinden zien wij als onze belangrijkste taak. Keer op keer ondervinden we hoe we hierdoor vooruitkomen. We geven een podium aan mensen die zich richten op het welzijn van de aarde en al haar bewoners. Dit doen we door eerlijke verhalen en mooie (duurzame) initiatieven onder de aandacht te brengen.

LFK magazine wordt gemaakt door fotografen, kunstenaars, vormgevers en schrijvers die belangeloos kennis en tijd investeren. Allemaal hebben we een grote passie voor ons vak. Door onze krachten te bundelen kunnen we samen van betekenis zijn.

DUURZAAMHEID

We produceren zo duurzaam mogelijk en laten ons daarin adviseren door drukkerij Tuijtel, die vooruitstrevend is op dit gebied. Ons magazine wordt gecertificeerd 100% klimaatneutraal gemaakt. Het papier dat wij gebruiken heeft een FSC-certificatielabel, maar is nog niet van 100% gerecycled materiaal.

In de toekomst willen we nog duurzamer produceren, maar we hebben daar op dit moment de financiële middelen nog niet voor. Door de tijd heen hebben we geleerd en geaccepteerd dat we ook deze weg stap voor stap mogen afleggen.

En al produceren we nog niet volledig duurzaam, wel planten we bij de publicatie van elke nieuwe editie vijf bomen. Dit doen we in samenwerking met Stichting Trees for All

EXPOSITIERUIMTE

Met LFK magazine bouwen we aan een platform voor creatieve vrijheid. De bladzijden van ons magazine zijn als witte muren van een expositieruimte, met een wisselende tentoonstelling in elke nieuwe editie. We geven ruimte aan kunstenaars in woord en in beeld. Een duurzaam podium. In een digitale tijd, waarin publiceren op papier een luxe is.

 

ONTSTAAN

LFK magazine is in 2015 opgericht door Yfke Metz. Een creatieve ondernemer met liefde voor fotografie, beeldende kunst en woorden. Uit schaamte voor haar uiterlijk, vanwege een huidaandoening, hield zij zichzelf jarenlang verborgen. Het deed haar pijn om steeds te worden geconfronteerd met het ideaalbeeld dat ze voorbij zag komen op televisie en in de bladen. Door op de duur haar uiterlijk te accepteren en in te zien dat ze goed is zoals ze is, overwon zij haar schaamte. Het was het begin van LFK. 

‘Nog helder kan ik me voor de geest halen wanneer mijn verlangen naar openhartige, menselijke verhalen en mooie, eerlijke beelden is ontstaan. Ik zat in de wachtkamer van de poli Dermatologie, in het ziekenhuis waar ik werd behandeld voor mijn beschadigde huid. Weggedoken in mijn jas en een sjaal om mijn hoofd gewikkeld, bladerde ik door een glossy. Met het omslaan van elke volgende bladzijde voelde ik me lelijker en dook ik dieper in mijn jas weg. 

Voordat ik ziek werd, las ik dit soort magazines alsof ze de norm waren. Maar op dat moment in die wachtkamer, was het confronterend en pijnlijk. Ik was in die periode aan het overleven, met een lijf dat vierentwintig uur per dag jeukte en een grote schaamte voor mijn uiterlijk. Wat mijn ogen zagen leek niet op mijn wereld. Op geen enkele manier herkende ik mezelf. Op die dag werd het zaadje geplant voor LFK.

Na een lange weg van herstel – waarop ik koos voor rust, eenvoud en natuur – groeide mijn wens om een ander geluid te laten horen. Ik bedacht me dat als ik zo’n behoefte had aan authentieke verhalen, er vast meer mensen zouden zijn met diezelfde behoefte. Ik besloot om aan mijn verlangen een stem te geven. 

Met LFK hoop ik aan te reiken en te inspireren, door middel van mooie beelden en verhalen waarin mensen zich kunnen herkennen. Het is niet mijn bedoeling om me af te zetten, slechts om het anders te doen. Het doet me goed wanneer ik terugkrijg: “bij het lezen voelde ik me direct thuis”, of: “ik krijg hoop door wat ik lees”. Op die momenten besef ik, dat ik niet voor niets door een diep dal ben gegaan. Het heeft me gebracht bij wat ik nu doe, als maker van een magazine met een heel eigen kleur en een uniek stemgeluid.’ 

Yfke Metz

YfkeMetz_1op1

VAN LIEFKE NAAR LFK

Na vijf jaar bouwen aan ons merk, voelde de naam LIEFKE als te zacht, lief en onzeker. Hij paste niet langer. Onze menselijke verhalen en krachtige, artistieke beelden staan stevig en vol vertrouwen op hun pijlers Rust, Eenvoud en Natuur. Het was tijd voor verandering.

Onze nieuwe naam bleek een kwestie van het weglaten van enkele letters. Ook in dit proces kozen we voor eenvoud en een natuurlijk verloop. LFK magazine. Drie letters onomwonden op de omslag, onze vertrouwde items onveranderd aan de binnenzijde.