editie 12, IN GESPREK MET

De zon is nog lang niet op, maar ik wel. Ik besluit dit artikel vóór het ochtendgloren te schrijven. Om vanuit mijn huis, in het centrum van de hoofdstad van Nederland, het onderwerp te ervaren waar ik met regisseur en schrijver Koen van Hensbergen eerder over sprak.

editie 11, IN GESPREK MET

Hoog boven onze hoofden versmelt het groen van de boomtoppen met de blauwe hemel. En het is stil, adembenemend stil. 

editie 10, IN GESPREK MET

Het zijn de woorden van de jonge keramist Romy Smeets over ‘Zachtmoed’, haar afstudeerproject. ‘Ik vind meer betekenis in beelden dan in woorden. Niet iedereen ervaart dat op dezelfde manier.

editie 10, MODE

Midden in de multiculturele Amsterdamse wijk Bos en Lommer ligt het eerste duurzame en sociale textielproductieatelier van WestEuropa: het BORO*ATELIER.

editie 10, ARCHITECTUUR

Met gemengde gevoelens loop ik de laatste meters van het bospad af. Hoe dichter het eindpunt in zicht komt, hoe sterker de gevoelens naar boven komen.

editie 9, VOEDING

Afgelopen zomer zaaide ik voor het eerst boerenkool. Piepkleine, voor het oog nauwelijks zichtbare, zaden verdwenen in de polderklei. Het enige dat ze nodig hadden was de grond, water en licht.

editie 9, MODE

 ‘Als je mijn verhaal kent, weet je dat mode de rode draad in mijn leven is.’ Tijdens ons gesprek frummelt Leonie Vlaar liefdevol aan een speld.

editie 9, COLUMN

In Vlaanderen hebben ze mooie woorden voor fijne dingen. Een beetje van hier naar daar zwerven, zonder een vooraf bepaald doel, heet daar tsjolen. De entree van een huis wordt de inkom genoemd.

 

editie 8, ARCHITECTUUR

Op een zonnige dag ga ik met hooggespannen verwachting op weg naar een bijzonder project. Wanneer mijn navigatie aangeeft dat ik mijn bestemming heb bereikt, kijk ik enigszins teleurgesteld om me heen.

editie 8, IN GESPREK MET

Wat krijg je als je een boer en een kok bij elkaar zet? In het geval van Hessel Jan Sinnige en Sander Wijnstra: ZUCO, een moderne zuivelcoöperatie met een nostalgisch randje. 

editie 7, ARTIKEL

Losgemaakt door de wind, verstoven in de tijd en verdwaald over de vlakte. Zandkorrels van de Kennemerduinen veranderen voortdurend het aanzien van de kust. Tussen IJmuiden en Zandvoort strekt zich een uniek natuurgebied uit, onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.